AKU, WANITA DAN HAWA..


"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, karena itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada. "

June 29, 2012

  Salam  Tahun 2012... dgn entri baru, baruuuuu ade mase untk menjengah blog ni,Alhamdulillah bulan Oktober last year dapat keje sehingga entri ini d tulis, aku telah pun menamatkan perkhidmatan aku di sebuah kilang temptn disini...



     Cumanya ingin di kongsikan bersama, smga aku yg mencoretkan entri ini 'sedar diri' juga.. Istilah "COUPLE" memang tak pernah wujud dalam diri aku, apatah lgi mase zaman study kat sekolah hinggalah ke institut latihan dulu pun aku menjadi 'anti-COUPLE';lebih2 lagi bila melihat rakan2 sekuliah bercintan-cintun bagai.. huh!! mase tu aku tak faham gila dgn mereka semua... dan pada ketika itu aku mula mengkaji dan menyebarkan banyak risalah tentang hukum ber'couple'@ cinta sebelum  nikah ni.. Alhamdulillah, ramai yg berminat dan muhasah diri dan tak kurg jugk yg memandg sebelah mata.. pendekkan cerita, tak boleh terima  dgn ape yg telah aku lakukan...
  Ini d kuatkan lagi, ada d antara mereka yg  bertaya 'direct' dgn ustaz kami utk mendptkan penjelasan... ok la tu.. menjelang semester akhir, aku terpilih untuk menjdi seorg fasilitator untuk Minggu Suaikenal student baru... disini SEGALANYA BERMULA.....:(

  Berhadapan dgn 'adik2' yg bru mengenal dunia luar dan berada d perantauan  mengajarkan mereka erti kasih sayang,cinta dan pengorbanan katenya...:P
Ni la mereka..>_<

 Hampir seminggu bersama 2 mereka, pahit manis aku dan mereka sbgi seorg Fasilitator ketika itu cukup mencabar... Menguji iman, kesabaran dan  hati ini... Aku masih ingat mase sesi 'briefing' dgn mereka salah seorg darpd 11 anak buah aku bertanya soalan yg agak 'mengejutkan' hati dn naluri aku sbgai seorg wanita, Akak xde pakwe ke?? Aku hanya menjwab, "kenapa  kalau ade dan knape klau x de???
Kan seronok kalau ade, ni la mase utk enjoy , nak testing... huh!!! nonsense la budak kerek ni, getus hatiku..

     Dalam semester akhir aku boleh dkatakan aktif dgn  bermcm persatuan, aktvt indoor &outdoor kat asrama.. D tambah dgn status "besar" sbgai Ketua Blok asrama perempuan..

 Populariti pun meningkat..hahahaha!!

No comments:

Post a Comment